Logo Evolution Fysiotherapie
Logo Evolution Fysiotherapie

Long Covid revalidatie met fysiotherapie

Wie ziek is geweest door het COVID virus kan daarna nog maanden last houden van vermoeidheid, spierzwakte en minder functionerende longen. Voor deze mensen hebben wij een COVID-19 revalidatieprogramma gemaakt. Wij helpen patiënten hun uithoudingsvermogen, algehele conditie en spierkracht weer te verbeteren en te herstellen naar het oude niveau.

Het volledige programma is voor iedereen toegankelijk en wordt vergoed vanuit de basis verzekering. Dit houdt in dat alle COVID-19 patiënten met vermoeidheidsklachten of spierzwakte middels een verwijzing aanspraak kunnen maken op 50 behandelingen uit het basispakket.
In het programma gaan wij met jou trainen om de conditie en zuurstof opname te verbeteren. Belangrijk is dat je leert hoe hard je kunt trainen zonder dat het lichaam en met name de longen worden overbelast. Doen je teveel? Dan geef je het lichaam niet de ruimte om te herstellen en rem je het herstel.
Doe je te weinig dan kom je ook niet verder en wordt het lichaam en de longen niet gestimuleerd om te herstellen en te verbeteren.

Evolution Fysiotherapie in Amsterdam Oost en in Zwanenburg bied Corona revalidatie aan op de praktijklocatie of bij je thuis.

De huisartspraktijken spelen voor ons een belangrijke rol om patienten te bereiken en te kunnen helpen. Wij zouden het daarom erg op prijs stellen dat iedereen elkaar op de hoogte stelt en mensen met forse restklachten erop attendeert dat zij aanspraak kunnen maken op dit revalidatie traject.
Wij helpen om deze restklachten op te lossen, zodat je alles weer kunt doen zoals voorheen.

Mochten er vragen zijn neem dan gerust contact met ons op.